KATARIINA ALONGI

valokuvaus

Katariina Alongin ”Hevonen opettajani” podcast on ollut itselle (ja ties kuinka monelle muulle) todella inspiroivaa kuunneltavaa. Suosittelen sitä lämpimästi ihan jokaiselle. Arvostan Katariinaa ja hänen osaamista todella paljon ja olen edelleen fiiliksissä siitä, että sain kuvata häntä hevosten kanssa. Kukapa ei olisi innoissaan, kun pääsee kuvaamaan idoliaan! Alla muutamia kuvia meidän mukavasta kuvauspäivästä. Otettiin samalla Katariinan kirjailijakuvat hänen uuteen kirjaansa.

HEVONEN OPETTAJANI FACEBOOK-SIVULTA LAINATTUA

Sanna valikoitui kuvaajaksi monestakin syystä, mutta eniten ehkä siksi, että jokainen hänen kuvansa on kuin taideteos. Ne ovat kameran ja Sannan synnyttämiä elävän elämän maalauksia, jotka puhuttelevat minua sekä värimaailmaltaan että sommittelultaan. Sannan tyyliin kuuluu se, että kuvattavan ympärillä on ”tilaa” ja se vetoaa minuun paljon. Olin jo vuosia ihaillut hänen villihevoskuviaan ja lisäksi maailmankaikkeus järjesti asian niin, että voitin keväällä somegaalassa erään hänen villihevostaulunsa olohuoneeni seinälle! Se oli viimeinen kimmoke saada Sanna kuvaajakseni.

En rakasta kuvattavana olemista, vaikka olenkin siihen jo vuosien mittaan tottunut. Sannan kanssa ei tarvinnut jännittää ollenkaan, hän osasi ohjata lempeästi juuri oikeaan asentoon ilman, että se tuntui ”pönöttämiseltä”. Sanna kuunteli toiveitani tarkkaan ja silloin kun en itse osannut sanoittaa mitä halusin, osasi ehdottaa juuri sitä mikä sopii minulle. Hän oli myös etukäteen valinnut uskomattoman kauniita miljöitä, joissa kuvaaminen tapahtui. Pisteenä iin päällä, sain lainata kuviin Sanni Seppelinin viisasta ja uskomattoman yhteistyökykyistä Equlei-hevosta.

Suosittelen koko sydämestäni Sannaa kuvaajaksi, jos haluat pysäyttävän kauniita kuvia, jotka ovat jokaikinen omalla tavallaan ainutlaatuisia ja tunnelmallisia. Niin hienoja olivat nämä kuvat, että valitsin niitä kymmenittäin, koska en yksinkertaisesti osannut päättää mitkä 10 olisivat ne kauneimmat!